"Tatabányai Evangélikus Alapítvány" - közhasznú alapítvány

Alapító okirat
Támogatott programok
Kurátorok
Hirek, pályázatok, események
Felajánlások

   A "Dénes Ottó Alapítvány az evangélikus iskolaügy támogatására" közhasznú alapítványt 1994-ben a Tatabányai Evangélikus Egyházközség hívta életre. Elsődleges célja az evangélikus iskolák támogatása, a gyermekek evangélikus szellemben való nevelésének támogatása volt. Ennek érdekében fogad felajánlásokat, közvetlenül és az SZJA törvény alapján az 1 %-ot is. A felajánlásokról igazolást ad ki, melyet a felajánló a mindenkori adótörvénynek megfelelően használhat éves adóbevallásánál. 2002-ben az alapítványi célt kibővítette az egyházközség közgyűlése és így immár az új - még csak tervezett - evangélikus gyülekezeti központ - templom, gyülekezeti ház, parókia - felépítése is az alapítványi célok között szerepel.
   Az alapítvány közvetlenül támogatja a Tatabányai Evangélikus Egyházközség ifjusági munkáját, a fiatalok egyházi rendezvényeken való részvételéhez támogatást nyújt. Tervezzük nehézsorsú, egyházi iskolában továbbtanuló fiataljaink rendszeres ösztöndíjjal való támpogatását is, melyre első alkalommal a 2003/2004-es tanévre írunk ki pályázatot.
   Az alapítvány 2003-tól megújult kuratóriummal végzi tevékenységét, melynek elnöke dr. Hidas János, tagjai: titkár Benkő Benedek, dr. Sassi Endréné, Kónya Lajos, Szabados Miklós

Adószámunk, melyre felajánlható az SZJA 1 %-a

18603718-1-11


Az alapítvány számlája:

Környe és Vidéke Takarékszövetkezet (2800 Tatabánya, Gál I. lakótelep 711.) 63300099-19010715


   Őszintén reméljük, hogy az egyházközség aktív és passzív tagjai megértik az Alapítvány fontosságát és lehetőségük szerint támogatják céljaink megvalósítását.